"AMBASSADÖREN"

- en fri fantasi om framtiden

Berättelsen om Ambassadören

Mikael ber ingen bön, men det sista han tänker innan han glider ner i det kalla vattnet är: ”Jag undrar om Gud finns?” Livsgnistan har slocknat på grund av ensamhet och sjukdom och Mikael tar sitt liv. Men det är bara kroppen som dör. Hans själ och personlighet räddas i sista sekund.

Oförmågan att leva i fred och i harmoni med naturen, parat med en framrusande teknisk utveckling, gör mänskligheten till det största hotet mot möjligheterna att leva på Jorden. Semiduiderna, vars uppgift är att förvalta universums beboliga planeter, beslutar att människorna skall utrotas och ersättas med en ny och fredligare ras. Såvida inte utvecklingen kan vändas.

Mikael erbjuds att återfödas som baby och bli AMBASSADÖREN – Altan Storm. Han får fria händer och betydande resurser för att vända Jordens utveckling mot ett hållbart samhälle utan krig och miljöförstöring. Men tiden är begränsad. Jordens dagar är räknade. Motståndet är kompakt i form av politiska och ekonomiska krafter, en framrusande miljöförstöring och inte minst religiösa ledare som ser sina positioner hotade.

Berättelsen, startar i Uddevalla men förflyttar sig snabbt ut i en internationell miljö, är en spänningsroman som också leker med de absurditeter som uppstår om man placerar en vuxen mans hjärna i en babys kropp.

Ladda ner GRATIS - KLICKA HÄR

Björn Amby

Bild från Cabo de Gata strax intill San José, Andalusien. Altan Storms uppväxtort.


Titel: AMBASSADÖREN - en fri fantasi om framtiden
Författare: Björn Amby
Förlag: Hav & Granit
Omslagsfoto: Heikki Koskelainen
Bandtyp: A5 pocket
Språk: Svenska
Utgiven: 201305
Antal sidor: 327
Vikt i gram: 450
ISBN (A5-pocket):
978-91-637-3060-3
ISBN (E-bok):
978-91-637-3061-0